Știri

Citeste aici ultimele știri publicate

Numele ei aduce aminte de armonia cu tot ceea ce ne înconjoară, de sănătate și putere, de stabilitate. Este numele unei farmacii independente care a demonstrat că acolo unde există voință, determinare, pasiune pentru sănătate și pentru oameni, lucrurile încep să funcționeze sinergic și să genereze energii pozitive.

Terrapharm ne zâmbește cochet din colțul unei străzi din cartierul Noua. Și când spunem că zâmbește cochet, exact la acest lucru ne referim. Este luminoasă, cu geamuri mari din spatele cărora se văd, colorate și frumos aranjate, sute de produse. Este una dintre farmaciile care îți dau încrederea că acolo vei putea găsi cu siguranță tot ceea ce vei avea nevoie și unde vei primi sfaturi valoroase de la farmaciști.

Dar drumul până la cea mai iubită farmacie din cartierul Noua din Brașov nu a fost deloc ușor, iar responsabilă pentru succes este farmacistul șef Carmen Petrișoru. Cu pasiune, hotărâre, putere de muncă, credința că oamenii merită mai mult și pasiunea pentru sănătatea acestora, Carmen Petrișoru a reușit să realizeze o farmacie model care să fie mereu alături de oamenii din cartier, cu medicamente și produse pentru toate afecțiunile și preferințele, cu atenție și sfaturi profesioniste, personalizate pentru fiecare dintre pacienți.

Nu a fost deloc ușor, pentru că farmacia a luat naștere acum 17 ani, în vremuri în care legislația privitoare la farmacii avea încă lacune, iar implementarea ei era îngreunată de autoritățile care o puneau în practică. Cu toate acestea, drumul Terrapharm a continuat și a găsit calea către ceea ce este astăzi, una dintre cele mai frumoase și profesioniste farmacii din Brașov. Fără rețineri, vă spunem că ne mândrim cu ea, pentru că Terrapharm face parte din grupul farmaciilor independente Ethica, farmaciile care au demonstrat că independența și profesionalismul duc la rezultate excelente în sprijinirea sănătății pacienților.

Entuziasmul începutului

Întrebată cum a început istoria Terrapharm, farmacistul șef Carmen Petrișoru ne mărturisește cu un zâmbet larg: ”Cu un vis!” Încă de la absolvire a visat să aibă propria farmacie, dar ca tânără absolventă nu avea practic nicio șansă să ”prindă” vreuna.

Drumul profesional avea să îi fie des­chis și bătătorit timp de 9 ani la o farmacie din Constanța, unde a des­l­ușit multe dintre secretele profesiei.
Pregătită, și cu dorința de a merge mai departe, doamna Petrișoru se mută apoi la Brașov unde a condus, timp de mai mulți ani, o farmacie. Abilitățile manageriale dobândite aici, profesionalismul și visul mai vechi de a avea o locație proprie au determinat-o să depună, plină de încredere, cererea pentru a-și deschide propria sa farmacie.

Lucrurile nu s-au mișcat la fel de repede ca și entuziasmul viitorului farmacist șef de la Terrapharm, iar aprobarea a sosit doar 5 ani mai târziu!
Era momentul 0, momentul care trebuia exploatat imediat, iar ambițioasa Carmen Petrișoru a profitat din plin de el. A început să caute spațiu pentru farmacie și a împrumutat bani de la bancă.

Era în anul 2005, un an pe care Carmen Petrișoru nu îl va uita niciodată.

Succesul începe cu greutăți

Deși entuziasmul a fost mare, nu a fost deloc ușor să pună în practică visul Terrapharm. Găsirea spațiului a fost o adevărată aventură, iar doamna Petrișoru se mândrește spunându-ne că la acel moment a văzut multe spații în Brașov, dintre care multe sunt astăzi farmacii. A avut acel ”feeling” pentru a recunoaște locațiile cele mai bune pentru deschiderea unei farmacii. Cu toate acestea, a decis, împotriva părerilor multora dintre prietenii și cunoștințele sale să aleagă locația în cartierul Noua, un loc în care, după propriile ei declarații, călcase de ”maxim 2 ori”. Iar pentru cei care nu sunt familiarizați cu istoria cartierului Noua din Brașov vom face o foarte scurtă trecere în revistă pentru a înțelege reticența apropiaților farmacistului șef.

La începutul secolului XX, zona Noua era considerată o oază de liniște. Avea o gară proprie pentru linia de tramvai care lega Brașovul de Cernatu și Satulung (azi integrate în orașul Săcele). Vilele cochete și casele răsfirate făceau parte dintr-o zonă care avea potențialul unei stațiuni de recreere.

Dar în anii comunismului Brașovul se dezvolta și construia fabrici de autocamioane, tractoare, rulmenţi, de confecţii și încălţăminte. Fiecare platformă industrială avea nevoie de muncitori și așa au apărut cartiere întregi de blocuri de locuințe pentru muncitorii nou-veniți. Zonei Noua i se alipește un cartier nou de blocuri pentru muncitorii de la uzina Steagu Roșu. Un cartier marcat de sărăcie, mizerie și nepăsare care au continuat și după 1989. Cartierul Noua era unul dintre cele ”mai rău famate” din oraș, iar episoadele cu bandele de interlopi din anii `90 - 2000 nu au făcut decât să conlucreze la imaginea unui car­tier problematic.

Cu toate acestea, flerul lui Carmen Petrișoru avea să aleagă exact acest car­tier pentru a deschide farmacia. Exista o singură farmacie, undeva departe, care deservea cartierul. Practic, miile de persoane de aici nu aveau acces facil la servicii farmaceutice.

”Pur și simplu am avut un feeling că va fi bine aici!” ne spune doamna Petrișoru. Și așa a și fost! A aflat ulterior că multe persoane depuseseră deja cerere la primărie pentru a dispune de o farmacie în zonă. A reușit apoi să găsească modalități de a-i ține aproape pe pacienții din zonă și, astăzi, Terrapharm este parte integrantă a cartierului. Din fericire, flerul farmacistului șef a demonstrat că lucrurile se schimbă, iar astăzi Noua este considerat unul dintre cele mai sigure și mai frumoase cartiere ale Brașovului. Unii pot spune noroc, noi spunem însă viziune!

Spațiul găsit era cel al unei vechi ali­mentare și a fost nevoie de un efort lite­ralmente uriaș pentru a-l igieniza și transforma în ceea ce este astăzi: o farmacie luminoasă și elegantă.

Pacienții, prieteni și apropiați

Farmacia Terrapharm este cunoscută azi ca farmacia din Noua și a devenit un fel de emblemă a cartierului. Pacienții de aici se mândresc că au aici una dintre cele mai frumoase și profesioniste farmacii din oraș. Vin cu încredere pentru că știu că primesc, mereu, nu numai medicamentele necesare, ci și sfaturi profesioniste și oneste.
Farmaciștii de aici au reușit să creeze relații aproape personale cu pacienții din Noua și au pacienți din toate categoriile socioprofesionale și de vârstă. Vin aici pentru calitatea serviciilor farmaceutice și, uneori, doar pentru a se informa. Dar faptul că știu că cineva este în permanență disponibil pentru a le da sfaturi și indicații, îi face pe pacienți să revină mereu.

Ca un fapt încurajator, Carmen Petrișoru ne spune că din ce în ce mai mulți ti­neri apreciază independența farmaciei și aleg să cumpere de aici. Pentru generația tânără independent înseamnă onest și profesionist. Și exact acest lucru primesc de la farmacia Terrapharm.
Pentru a-i ține aproape pe pacienții fideli, farmacistul șef de la Terrapharm știe că trebuie să fie mereu atentă și activă. Are în permanență discuții cu colegele din farmacie pentru a afla ce își doresc pacienții, se orientează pentru a aduce produse de nișă care nu se găsesc ușor, se aprovizionează mereu în cantități suficiente și cu un portofoliu diversificat.

Anul 2020, an de cumpănă

Anul 2020 a readus în prim plan discuția despre profesia de farmacist și a demonstrat, din păcate printr-o situație de criză, că farmacistul este profesionistul din prima linie de asistență. Este cel care are contact direct și nemijlocit cu pacienții și care oferă asistență medicală profesionistă.

Farmacistul șef Carmen Petrișoru are încredere profundă în profesia de farmacist și de aceea crede că doar farmaciștii foarte bine pregătiți pot face cu adevărat diferența. Ca atare, s-a înconjurat de un personal excelent pregătit, care aduce valoare farmaciei Terrapharm.

Este modul prin care farmacia din Noua, farmacia Terrapharm, nu numai că își păstrează o reputație excelentă, dar prin care oferă pacienților din cartier cele mai bune servicii farmaceutice!

Nu ne rămâne decât să le urăm mult succes și pe viitor și să ne bucure mereu cu surprize plăcute, așa cum o fac de peste 17 ani de activitate.

Împărtășește-ne ideile tale

Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.