Știri

Citeste aici ultimele știri publicate

Părerile pro şi contra au fost alimentate din nou zilele acestea de o lege întoarsă în parlament acum ceva timp de președintele Iohannis, pe motiv că intra în contradicție cu alte prevederi ale legislației din România. În momentul de față este interzis ca medicamentele să fie comercializate prin tehnica vânzării prin autoservire, ori cumpărarea online implică, într-un anumit grad, tocmai autoservirea, adică alegerea produselor preferate.

O altă problemă este dată de imposibilitatea verificării respectării reglementărilor privind menținerea unor condiții controlate de temperatură (depozitare şi transport) și securitatea fizică a medicamentelor până când ele ajung în posesia pacientului.

În plus faţă de problemele potenţiale, mediul online ascunde şi o problemă reală gravă, aceea a medicamentelor “tranzacționate” online, ilegal sau la limita legii. Un procent uriaş implică medicamente contrafăcute, cu substanţă activă insuficientă sau inexistentă, care nu numai că nu au beneficiile medicamentului dorit, ci pot declanşa reacţii adverse extrem de periculoase.

Pentru a vă feri de medicamente contrafăcute, nepotrivite sau alterate, vă sfătuim să achiziționați medicamente numai din farmacie. Doar aici aveţi siguranţa că veţi cumpăra medicamente legale şi sigure. Aici circuitul legal al acestora este atent monitorizat, iar odată cu schimbările ce urmează a se implementa la nivel european prin serializare (atribuirea unui cod unic fiecărui medicament) distribuția medicamentelor prin farmacii va fi cu atât mai sigură!

Împărtășește-ne ideile tale

Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.