Știri

Citeste aici ultimele știri publicate

Consumul băuturilor alcoolice este descurajat de către specialiști, atât în cazul persoanelor sănătoase, cât și în cazul celor cu afecțiuni cardiovasculare. Cu toate acestea, nu este greu de înțeles că băuturile alcoolice sunt o categorie de alimente la îndemâna consumatorilor și însoțesc adesea meniul de la restaurant sau reuniunile în familie.

În acest sens, pentru a veni în ajuto­rul pacienților hipertensivi și a-i ajuta pe aceștia să mențină valori optime ale tensiunii, specialiștii în domeniul hipertensiunii au evaluat cantitățile maximale de alcool care se pot consuma de către pacienți, fără a pune în pericol sănătatea organismului.

Este important de reținut faptul că evitarea consumului de alcool aduce beneficii mai mari pentru sănătatea hipertensivului, comparativ cu un consum, fie el chiar și moderat, de alcool.

Nu se recomandă abstinența de la alcool pentru o perioadă lungă de timp și, ulterior, abuzul pentru o perioadă scurtă de timp.

Ce înseamnă o porție standard de băuturi alcoolice?

Bere
maxim 200 ml bere, sortiment cu aprox. 5% alcool

Vin
maxim 85 mL vin de masă, conține aprox. 12% alcool

Băuturi spirtoase
maxim 25 ml, conțin aprox. 40% alcool

Împărtășește-ne ideile tale

Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.