Știri

Citeste aici ultimele știri publicate

Astăzi a fost adresată o scrisoare deschisă către Colegiul Farmacistilor din România, în atenția d-lui președinte, prof.dr. Lupuliasa Dumitru, căruia i s-au solicitat clarificari cu privire la opinia Colegiului Farmacistilor din România privind situația acreditării farmaciilor de către nou constituita ANMCS.

 

Stimate domnule profesor,

Am urmarit cu interes problema generată de adoptarea Legii 185/2017, privind asigurarea managementului calității în sănătate, precum și modul în care autoritățile locale, respectiv CAS, au înțeles să interpreteze acest text de lege, dar mai ales modul în care Colegiul Farmacistilor din România a reacționat la aceste interpretări.

 Având în vedere ultima informare a Colegiului cu privire la acest subiect, prin care dvs. menționați faptul că se dorește o amânare a aplicării art. 20 din Legea 185/2017 la farmacii, suntem complet nelămuriți cu privire la interpretarea pe care dvs., în calitate de președinte al Colegiului Farmaciștilor din România, o dați acestui text. Motivul acestei nelămuriri este dat de faptul ca dvs. solicitați amânarea aplicării unui articol ce - din punct de vedere juridic - nu privește în nici un fel farmaciile comunitare. 

 Vă atașăm punctul nostru de vedere, pe care l-am transmis de altfel și autorităților menționate în antet, cu privire la interpretarea art. 20 din legea 185/2017. În calitate de reprezentanți ai unora din puținele farmacii comunitare independente care au mai rămas în România, dorim să înțelegem care este motivația dvs., atunci când susțineți că farmaciile sunt unități sanitare în ambulatoriu. Această interpretare rezultă din faptul ca dvs., în loc să susțineți faptul că această lege nu se aplică farmaciilor deoarece nu se încadrează în categoria Unităților sanitare, solicitați amânarea aplicării unui articol, și astfel susțineți indirect faptul că acesta s-ar aplica farmaciilor comunitare. 

Ne dorim o colaborare cu dvs., mai ales în contextul în care se aduc în discuție serviciile farmaceutice pe care le dorim și noi recunoscute și plătite de către statul român. Ne dorim ca profesia de farmacist să recâștige din demnitatea pe care o avea cândva, dorim ca farmaciștii să redevină specialiști. Acest lucru, suntem convinși, îl doriți și dumneavoastră. Din acest motiv credem că am putea face împreună demersuri pentru temele menționate. 

Din păcate însă, pe tema art. 20 din Legea185/2017, se pare că avem opinii diferite. Din acest motiv vă solicităm respectuos să motivați punctul dvs de vedere, pentru a ne ajuta să înțelegem care sunt argumentele pentru care îl susțineți. 

Așteptăm cu interes răspunsul dvs. și sperăm că vom reuși să ne sprijinim reciproc pe teme de interes comun, în scopul final de a susține împreună activitatea farmaceutică din România. 

 

Cu stimă,

Rodica IONIȚĂ
președinte

Împărtășește-ne ideile tale

Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.
Informatii Accept Refuz