Știri

Citeste aici ultimele știri publicate

Este necesar ca farmaciile să se înscrie în procesul de acrediatre al ANMCS?

NU! spune clar Legea farmaciei nr. 266/2008.

Farmacia este definită distinct ca unitate farmaceutică, care oferă servicii de asistență farmaceutică populației, nu servicii de asistență medicală. În acest moment farmacia nu se incadrează în categoria general stabilită de Legea 187/2017 de unitate sanitară din ambulatoriu, prin urmare nu putem să ne inregistrăm la ANMCS.

Oferim servicii de sănătate remunerate de către Casa Natională de Asigurări de Sănătate pentru care aceasta să poată solicita evaluarea calității de către ANMCS?

NU! Relația cu Casa de Asigurări se bazează doar pe un Contract de furnizare a medicamentelor, fără a fi inclusă consilierea farmacistului.

Deși conducerea Colegiului Farmaciștilor din România nu a contrazis niciunul din aceste aspecte, nu au fost oferite motive pentru solicitarea acestora adresată farmaciilor de a se înscrie pentru a fi evaluate de către ANMCS.

Ar putea farmacia să fie acreditată de ANMCS?

DA! În condițiile modificării Legii 187/2017 pentru a putea încadra și unitățile farmaceutice.
DA! În condițiile recunoașterii și finanțării serviciilor farmaceutice și definirii unui nomenclator de servicii și a unor standarde de calitate pentru acestea, recunoscute de către autorități.

Împărtășește-ne ideile tale

Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.