Știri

Citeste aici ultimele știri publicate

2 august 2018: Reprezentanți ai Colegiului Farmaciștilor din România și ai Federației Patronatelor Farmaceutice din România s-au întâlnit la Brașov pentru a iniția demersuri comune privind introducerea și recunoașterea serviciilor farmaceutice în România.

Având în vedere rolul esențial pe care farmacistul îl poate avea în vederea îmbunătățirii sănătății publice și individuale, cu intervenții directe în domeniul consilierii pacienților și prevenției și cu impact pozitiv din punct de vedere financiar și social asupra populației și statului, devine necesară reglementarea oficială a serviciilor furnizate de către farmaciști în țara noastră.

La întâlnire au participat Vicepreședinți ai Colegiului Farmaciștilor din România (CFR), reprezentanți naționali în autorități publice, Președinți ai Colegiilor Farmaciștilor teritoriale din Brașov, Galați și respectiv Călărași, Vicepreședinte ai Colegiului Farmaciștilor din județul Cluj, reprezentanți ai Colegiului Farmaciștilor Maramureș, precum și reprezentanți ai Federației Patronatelor Farmaceutice din România. Aceștia au discutat despre serviciile farmaceutice, pașii următori și strategia care trebuie implementată pentru ca acestea să fie recunoscute, precum și despre proiectele actuale profesionale cât și legislative.

Totodată, în cadrul discuțiilor au fost atinse și alte aspecte corelate cum ar fi instruirea farmacistului pentru a dobândi competențe suplimentare astfel încât să poată furniza în mod unitar și calitativ servicii farmaceutice avansate. De asemenea, este necesară actualizarea Regulilor de Bună Practică Farmaceutică, astfel încât acestea să conțină proceduri privind asistența farmaceutică și serviciile furnizate în toate farmaciile.

În următoarea perioadă, farmaciștii vor primi detalii privind proiectele discutate și demersurile care se vor realiza pentru ca rolul farmacistului ca furnizor de servicii farmaceutic și profesionist în domeniul medicamentului să fie cu adevărat util pentru populație, cât și pentru statul român.

Împărtășește-ne ideile tale

Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.