Știri

Citeste aici ultimele știri publicate

Reprezentanții Ethica - primul grup de farmacii independente din România deținute în proprietate de farmaciști a căror vocație este farmacia, solicită Ministerului Sănătății un punct de vedere oficial referitor la avizarea punctelor farmaceutice, după trimiterea în judecată a doamnei Mihaela Udrea. Domnia sa, în calitate de director al Directiei Politica Medicamentul si a Dispozitivelor Medicale, avea în atribuții avizarea unor puncte de lucru farmaceutice. 

Ethica a transmis Ministerului următoarea solicitare:

„În urma scandalului care a dus la trimiterea în judecată a doamnei Mihaela Udrea, director al Direcției Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale, din cadrul Ministerului Sănătății, pentru săvârșirea a șase infracțiuni de luare de mită, din care două în formă continuată, reprezentanții Federației Patronatelor Farmaceutice din România vă solicită un punct de vedere oficial referitor la avizarea unor puncte de lucru farmaceutice, pe care doamna Udrea o avea în atribuțiile de serviciu.

Concret, vă rugăm să ne comunicați dacă oficialii Ministerului au deschis o anchetă internă, dacă avizele acordate de doamna Udrea sunt în atenția dumneavoastră și au fost / vor fi verificate. Ce se va întâmpla cu avizele semnate și aprobate de doamna Udrea? Vor fie ele retrase? Ce se întamplă, în acest moment, cu activitatea de avizare? Responsabilitatea a fost preluată de o altă persoană?

Vă rugăm să ne comunicați răspunsul dumneavoastră în cel mai scurt timp posibil, dar nu mai mult de termenul stabilit prin Legea 544/2001, privind liberul acces la informații de interes public. Menționăm că acest răspuns va face subiectul unui material informativ pentru membrii noștri, alți profesioniști în sănătate și pacienții noștri, pe site-ul: www.farmacia-ethica.ro 

În speranța unui răspuns rapid și lămuritor, vă mulțumim!“

În momentul în care și dacă reprezentanții Ministerului Sănătății vor da curs solicitării noastre, vom publica răspunsul acestora pe site-ul www.farmacia-ethica.ro. 

 

Împărtășește-ne ideile tale

Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.
Informatii Accept Refuz