Știri

Citeste aici ultimele știri publicate

Federația Patronatelor Farmaceutice din România salută intenția de modificare a Legii Farmaciei, referitoare la legalizarea vânzării de medicamente în mediul online, dar cere Parlamentului să efectueze modificările necesare pentru ca noua lege să evite administrarea de medicamente, chiar și a celor disponibile fără rețetă, în absența unei consilieri farmaceutice absolut necesare. 

Reprezentanții Federației consideră la fel de important ca legiuitorul să aibă în vedere evitarea automedicației, în condițiile în care, potrivit statisticilor, românii se tratează în proporție covârșitoare „după ureche“, iar în anumite state din Europa, această problemă de sănătate publică a devenit mai mare după aprobarea vânzărilor online de medicamente și atrage costuri crescute pentru sistemul medical. 

 

Proiectul de modificare a legii omite condițiile de distribuție și transport până la pacient, care ar trebui să respecte regulile stricte prevăzute în legea română, astfel încât produsul farmaceutic să asigure randamentul terapeutic necesar. 

Potrivit proiectului, autorizarea site-urilor de profil și supravegherea acestora s-ar transforma într-o nouă problemă, în condițiile în care Ministerul Sănătății nu a reușit nici măcar să întocmească o listă completă și corectă a farmaciilor comunitare. 

Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția, în repetate rânduri, că aproximativ 50% dintre medicamentele vândute online sunt contrafăcute. În condițiile lipsei de reglementare pentru un control eficient al furnizării online, apare riscul major de intrare și pe piața românească a unor astfel de produse periculoase. 

Drept urmare, Federația Patronatelor Farmaceutice din România își manifestă toată disponibilitatea să colaboreze la elaborarea unui act normativ corect, care să armonizeze legislația în domeniu, cu interesul și siguranța pacientului. 

Împărtășește-ne ideile tale

Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.
Informatii Accept Refuz