Știri

Citeste aici ultimele știri publicate

În ultimele luni am fost bombardaţi cu sute şi mii de informaţii legate de noul coronavirus. O mare parte dintre acestea s-a dovedit a fi zvonuri şi informaţii false şi au contribuit la dezinformare şi panică. Tot din categoria informaţiilor false sunt şi miturile de mai jos. Nu e­­xistă metode cunoscute în acest moment de prevenţie în afară de distanţarea socială, purtarea de măşti igienice şi, cel mai important, spălarea frecventă a mâinilor.

Boala COVID-19 nu poate fi prevenită prin:

  • Vaccinurile gripale şi cele contra pneumoniei:  vaccinul pneumococic sau cele gripale nu oferă protecție împotriva virusului SARS-Cov-2.
  • Spălături nazale cu soluţie salină: nu există nicio dovadă că soluția salină protejează împotriva infecției cu virusul SARS-Cov-2.
  • Expunerea la temperaturi ridicate: expunerea la soare sau la temperaturi mai mari 25oC nu împiedică contactarea virusului SARS-Cov-2 şi nici nu vindecă COVID-19. De asemenea, baia fierbinte nu ajută la nimic în afară de relaxare. Temperatura normală a corpului rămâne ace­eași, indiferent de temperatura apei.
  • Expunerea la temperaturi scăzute:  vremea rece și zăpada nu pot ucide virusul SARS-Cov-2.
  • Administrarea de antibiotice: antibioticele omoară bacteriile, nu virusurile. Cu toate acestea, persoanelor spitalizate din cauza COVID-19 li se pot administra antibiotice în cazul în care au dezvoltat și o infecție bacteriană.
  • Pulverizarea cu alcool și clor: pulverizarea alcoolului sau clorului pe corp nu va ucide virușii care au intrat deja în orga­nism.  Mai mult, aceste substanțe pot dăuna ochilor, gurii și hainelor.
  • Consumul de alcool: consumul de alcool nu vă protejează de COVID-19. Sigur!
  • Lampa de dezinfectare cu ultraviolete (UV): lumina ultravioletă poate fi utilizată ca dezinfectant pentru suprafețe. Dar nu folosiți o lampă UV pentru a steriliza mâinile sau alte zone ale corpului! Radiația UV poate provoca iritarea pielii.
  • Administrarea de suplimente:  vitamina C, vitamina D, zincul, ceai verde sau echinacea, chiar dacă susţin sistemul imunitar, nu ne pot împiedica să ne îmbolnăvim. Argintul coloidal nu ameliorează sau vindecă COVID-19!

Împărtășește-ne ideile tale

Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.