Știri

Citeste aici ultimele știri publicate

11 februarie: Ziua Europeana a Numarului unic de urgenta 112,  numărul care salvează vieţi!
Din anul 1991, 112 este numărul internațional de urgență al statelor membre UE. În România, numărul a fost lansat în 2005, în urma unei investiții de 40 de milioane de euro.
STS: Peste 71% din apelurile la 112 sunt false. In primele cinci luni din 2014, s-au inregistrat peste 45.800 de apeluri la 112 pe zi, mai exact peste 1.900 de apeluri pe ora.
Deşi numărul acesta poate fi apelat gratuit, 24/24, nu toată lumea înţelege că un apel fals (care nu este urgenţă), poate împiedica salvarea unei vieţi.Reprezentantii STS au precizat ca persoanele care apeleaza abuziv numarul de urgenta fac glume proaste, tipa, pun muzica, injura operatorii, canta, vor sa stea de vorba cu cineva sau solicita diverse informatii care nu sunt urgente. Oamenii nu pot întotdeauna să aprecieze corect dacă este un caz de urgenţă sau nu.


Potrivit  www.112.ro:

NU REPREZINTĂ O URGENŢĂ

- Accidentele rutiere fără victime;
- Aflarea datei si a orei;
- Aglomerare trafic;

- Deblocarea telefoanelor mobile;
- Încărcarea cartelelor de telefoane mobile;
- Întrerupere utilităţi (energie electrică, apă, gaze, operatori servicii intrnet, telefonie şi TV);
- Inundaţie în apartament, subsolul blocului;
- Neridicarea gunoiului menajer;
- Pierderea sau găsirea de obiecte personale;
- Reclamaţii taxi, transport în comun, diverse ;
- Ridicări auto;
- Solicitare informaţii despre: nr. de telefon, emitere carte de identitate, paşaport, cazier, trafic, program instituţii publice.

ESTE O URGENŢĂ atunci când se impune intervenţia Poliţiei, Pompierilor şi Salvării pentru a salva viaţa, proprietatea şi mediul.

Împărtășește-ne ideile tale

Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.
Informatii Accept Refuz