Știri

Citeste aici ultimele știri publicate

Noul număr al revistei ETHICA abordează un subiect despre care majoritatea pacienţilor au auzit, dar despre care nu cunosc foarte multe amănunte: Reacţiile adverse ale medicamentelor. 

Cu toţii ştim că medicamentele au în prospect o rubrică specială destinată enumerării tipurilor de reacţii adverse pe care le putem întâlni în cazul administrării lor. Dar oare câţi dintre noi citesc cu atenţie această rubrică de fiecare dată când administrează un medicament? Şi câţi dintre noi au raportat o reacţie adversă la un anumit medicament care nu apărea în lista de reacţii adverse cunoscute?

ETHICA şi-a propus să vă prezinte diferitele aspecte ale raportării reacţiilor adverse şi, cu ajutorul specialiştilor de la Centrul de Cercetări privind Informarea asupra Medicamentului de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" Cluj-Napoca şi a celor de la Asociaţia Română a Farmaciştilor Clinicieni, a creionat o revistă dedicată în totalitate raportării reacţiilor adverse. 

Veţi afla din acest număr ce este şi ce nu este o reacţie adversă, care sunt cel mai des întâlnite reacţii adverse în cazul copiilor, cum pot interacţiona anumite medicamente cu alte medicamente sau cu alimentaţia şi ce este iatrogenia, complexul de boli induse de sistemul medical. 

Farmaciştii ETHICA vă spun şi cum să deosebiţi o reacţie adversă de o reacţie alergică şi cum să raportaţi o reacţie adversă!

Sperăm ca lectura acestei reviste să fie una plăcută şi informativă şi vă dorim să aveţi o vară plină de energie şi sănătate!

Ghidul tău de sănătate este disponibil în farmaciile Ethica din ţară. 

Împărtășește-ne ideile tale

Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.
Informatii Accept Refuz