Știri

Citeste aici ultimele știri publicate

În topul ţărilor euro­­­pe­ne în care s-au înregis­trat decese în urma îm­bol­năvirilor de rujeolă (pojar), România deţine un îngrijorător loc 1, cu 31 de decese înregistrate pe perioada unui an, până în luna iulie a anului curent.

În aceeaşi perioadă de timp, numărul total de decese a fost de 35, semnalându-se 2 dece­se în Italia, 1 în Germania şi 1 în Portugalia.

"Fiecare moarte sau dizabilitate cauzată de această boală care poate fi prevenită prin vaccinare este o tragedie inacceptabilă", a declarat dr. Zsuzsanna Jakab (foto), director regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa. "Suntem foarte îngrijorați de faptul că, deși este disponibil un vaccin sigur, eficient și accesibil, pojarul rămâne o cauză principală de deces în rândul copiilor din întreaga lume și, din păcate, Europa nu este cruțată".

În faţa valului de cazuri de rujeolă, România şi-a asumat în acest an un obiectiv de acoperire vaccinală împotriva ruje­olei de 95%, un ni­vel care asigură protecția populației împotriva si­tu­­a­țiilor de epidemie. Asumarea obiectivului a venit pe fondul miilor de cazuri de rujeolă (8246 în perioada februarie 2016 - iulie 2017) şi ca urmare a constatării că cinci direcţii judeţene nu au reuşit să depăşească o rată de vaccinare de 50%. Mortalitatea   înregistrată este de 4 la  1000   cazuri,  mult peste  cea  cunoscută  în literatura  de specialitate  (1-2 la 1000). Cauzele   care  au dus  la acestă  situaţie   au fost legate  de scăderea  continuă  a acoperirii  vaccinale  în ultimii  10 ani. Declinul  a fost accentuat în ultimii doi ani din cauza  neprezentării   părinţilor   la  medicul   de familie,  refuzului  vaccinării  şi lipsei periodice  a vaccinului.

Împărtășește-ne ideile tale

Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.
Informatii Accept Refuz