Știri

Citeste aici ultimele știri publicate

Astăzi, de Ziua Farmacistului, nu uita că farmacistul este specialistul din echipa medicală cel mai ușor disponibil pacienților. Îți stăm alături, ori de câte ori ai nevoie de un medicament sau de un sfat în ce privește medicamentele.

Te-ai întrebat vreodată de ce îţi pune farmacistul atâtea întrebări? De ce, la fiecare eliberare de reţetă sau la vânzarea unui nou medicament, te întreabă ce alt medicament ai mai luat, dacă suferi de anumite afecţiuni, cum te-ai simţit după ce ai luat un anumit medicament?

Răspunsul este unul singur: pentru că farmacistul este un specialist în sănătate, singurul capabil să îţi ofere sfaturi profesioniste în legătură cu administrarea, dozarea şi alegerea medicamentelor.

Iar acest unic răspuns are câteva nuanţe, pe care le subliniază cel mai bine chiar farmacistul:

  • Pentru că trebuie să înţeleg ce te supără, stimate pacient. Farmacistul doreşte să îţi elibereze medicamentul cel mai potrivit pentru situaţia în care te afli şi pentru a face asta, trebuie să te înţeleagă. Nu doreşte să depaşească limitele intimităţii tale, dar are nevoie de încredere din partea ta.

  • Pentru că, uneori, cel mai mic detaliu care ţie s-ar putea să ţi se pară nesemnificativ, poate fi de o mare importanţă pentru noi.

  • Pentru că un simptom poate să fie legat de mai multe afecţiuni şi trebuie să ne dăm seama ce este în spatele acelui banal nas ce curge de 2 zile. S-ar putea să fie nevoie de consultul unui medic specialist, competenţele noastre fiind depăşite în anumite situaţii.

  • Pentru a alege un tratament optimizat, avem nevoie de mai multe detalii. Întrebările pe care ţi le adresăm sunt alese în mod special pentru a ne ajuta să evaluam cazul pe care ni-l prezinţi. Ştim că suntem insisteţi, dar avem mereu cele mai bune intenţii şi prima noastra grijă este sănătatea ta.

Relaţia ta cu farmacistul trebuie să fie una de cooperare şi de înţelegere. Doar oferindu-i cât mai multe informaţii despre starea ta de sănătate şi despre medicamentaţia ta actuală, farmacistul poate lua cele mai bune decizii pentru ca TU să primeşti cel mai bun tratament.

 

Împărtășește-ne ideile tale

Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.
Informatii Accept Refuz