Știri

Citeste aici ultimele știri publicate

Cea mai mare asociere a farmaciilor independente din țară, FEDERAȚIA FARMACIA condamnă adoptarea, miercuri în Camera Deputaților, camera decizională, a proiectului de lege care dă voie oricărei farmacii să facă și vânzare angro.

Menționăm că nu am solicitat sau încurajat niciodată această modificare, ea neaducând beneficii pacienților, nu celor români, dimpotrivă, reprezintă un adevărat pericol de exod al medicamentelor către piețe externe.

Activitatea de distribuție angro de medicamente se face în condițiile legii prin autorizarea activității de către Autoritatea Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, conform GHID din 17 iunie 2015 privind buna practică de distribuţie angro a medicamentelor, cerințe ce nu se aplică farmaciilor.

Legea a fost adoptata de Camera Deputatilor, miercuri 19.04.2017, rezultat vot pentru=154, contra=78, abtineri=2, nu au votat=2 și a fost trimisă spre promulgare către Președenție. 

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=15479

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2016/pr341_16.pdf

Citeste si Comunicatul trimis la Presedentie de Federația Patronatelor Farmaceutice din România -> Click aici

Împărtășește-ne ideile tale

Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.
Informatii Accept Refuz