Știri

Citeste aici ultimele știri publicate

Pentru a lua o decizie informată, bazată pe recomandările specialiștilor, este important să cunoaștem ce este gripa, cum se transmite și cum se manifestă, precum și cele mai bune metode de a ne proteja de această boală. Discutăm în acest articol toate aceste aspecte pentru ca, după parcurgerea acestuia, dumneavoastră să știți exact ce măsuri de prevenire trebuie să luați.

Ce este gripa și cum se transmite?

Gripa este o boală infecțioasă sezonieră, care se manifestă în special prin simptome respiratorii și care poate fi prevenită, dacă luăm măsurile adecvate. Gripa este produsă de diferite tipuri ale virusului gripal și se transmite foarte ușor, de cele mai multe ori prin contactul indirect, prin intermediul mâinilor, șervețelor, suprafețelor etc., contaminate cu secrețiile unei persoane infectate. De asemenea, dacă persoana infectată nu duce mână la gură atunci când strănută, persoanele aflate într-o arie de 2 metri pot fi contaminate cu virusul gripal.

Una dintre cele mai mari probleme de sănătate a populaţiei de astăzi este fără îndoială hipertensiunea arterială. Am ales să dedicăm acest număr al revistei ETHICA - Ghidul tău de sănătate, problemei care afectează sănătatea a sute de milioane de oameni la nivel global. Lăsată netratată sau necontrolată, hipertensiunea arterială este cel mai mare factor de risc pentru apariția de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral, insuficiență cardia­că și boală coronariană și, de asemenea, este un con­tribuitor major la bolile renale.
Ştim că mulţi dintre dumneavoastră, pacienţii noştri, vă confruntaţi cu această problemă de sănătate şi de aceea am ales să vă oferim câteva articole, scrise de specialişti, prin care vă prezentăm in­formaţii esenţiale despre hipertensiunea arteri­ală şi modul modul în care aceasta poate fi eficient controlată, cu menținerea unei vieți normale.

Împărtășește-ne ideile tale

Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.