Știri

Citeste aici ultimele știri publicate

Beneficiarul serviciilor de sănătate este pacientul, acesta fiind, de fapt, cel al cărui interes ar trebui avut în vedere de către toţi prestatorii de servicii şi furnizorii de medicamente din sistemul de sănătate. 

De multe ori pacientului nu i se acordă rolul central cuvenit şi nu i se aduc la cunoştinţă drepturile pe care le deţine, conform legislaţiei în vigoare.

Orice pacient trebuie să ştie că drepturile sale sunt reglementate de Legea nr. 46/2003 – Legea drepturilor pacientului, iar dispoziţiile acestui act normativ se pot corobora cu alte prevederi legale în vigoare.

Vom trece în revistă principalele drep­turi pe care un pacient le deţine şi pe care ar trebui să le cunoască şi să le folosească, dar subliniem faptul că drepturile pacientului sunt variate, complexe şi trebuie abordate de fiecare dată cu atenţie în funcţie de problematica specifică.

Într-o farmacie regăsim, pe lângă medicamente, şi alte tipuri de produse farmaceutice. Nu întotdeauna pacienţii ştiu care este diferenţa dintre acestea şi care sunt particularităţile fiecărui tip de produs în parte.

Într-o farmacie comunitară există, pe lângă medicamente, o gamă largă de produse: dispozitive medicale, suplimente alimentare, articole și accesorii utilizate în administrarea sau aplicarea unui trata­ment medical, plante medicinale, uleiuri esențiale, produse cosmetice pentru îngrijire corporală, produse de puericultură (ex: biberoane, suzete, sterilizatoare, tetine), produse pentru protecție sexuală, articole pentru igiena buco-dentară, articole necesare îngrijirii bolnavilor sau persoanelor în vârstă.

De aceea, pornind de la această nevo­ie a pacienţilor de a înţelege de ce sunt atâtea tipuri de produse farmaceutice cu regim diferit de eliberare am creat acest articol care nu doar clasifică, ci şi exemplifică diferenţa dintre medicamente, suplimente alimentare şi dispozitive medicale.

Împărtășește-ne ideile tale

Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.
Informatii Accept Refuz