Știri

Citeste aici ultimele știri publicate

În 4 septembrie a avut loc la Ministerul Sănătății o dezbatere privind modificarea normelor la Legea farmaciei, având in vedere adoptarea OUG 58/2017, prin care s-a modificat Legea Farmaciei. Principala modificare o reprezintă faptul că inspecția farmaceutică se va efectua de către reprezentanții DSP, dorindu-se ca cei care inspectează farmaciile în vederea autorizării/reautorizării să fie farmacist/medic.

În unanimitate, cei prezenți la dezbatere au susținut că este inadmisibil ca un medic să fie cel care ispectează o farmacie în vederea autorizării, argumentându-se cu situațiile din Europa, cu incompatibilitățile stabilite inclusiv în legea română și cu diferențele evidente între profesia de medic și farmacist care, indiferent cât de bine pregătit ar fi medicul, tot nu îl pun pe acesta la egalitate cu un farmacist în privința cunoștințelor referitoare la medicament și la modul de funcționare corespunzătoare a farmaciei.

În afara acestei susțineri, s-au mai amintit reprezentanților MS următoarele:

  • farmacia nu este „ladă de gunoi” pentru medicamentele expirate ale populației, și că MS nu are până în acest moment stabilite modalitățile în care trebuie colectate de la populație medicamentele expirate, solicitându-se reprezentanților acestei instituții să se rezolve și această situație
  • există foarte multe precizări neclare în proiectul de norme, iar aceste neclarități pot da naștere la abuzuri: definire și stabilire clară a deficiențelor critice/majore, sancțiuni aplicabile, autoritatea care poate ridica/anula/suspenda o autorizație de funcționare și modul în care o astfel de decizie poate fi contestată, definirea legăturilor funcționale între încăperile farmaciilor comunitare, explicații privind necesitatea existenței unei încăperi speciale cu destinația de vestiar precum și necesitatea de a nu exista geamuri în depozitele farmaciilor etc.
  • DSP nu are personal pregătit pentru inspecții, nu are farmaciști angajați și că riscul cel mai mare pentru farmacii este ca cei din DSP să interpreteze după bunul plac prevederile neclare din norme, fapt ce va duce la sancțiuni abuzive, cu riscul ca multe farmacii să falimenteze până când li se va da dreptate

Ești farmacist și reprezinţi o farmacie independentă? Atunci ştii că o relaţie personală cu pacientul, sfaturile profesionale ale farmacistului şi calitatea serviciilor sunt esenţiale pentru o activitate de succes. Dar mai ştii şi că operarea unei farmacii independente este foarte dificilă şi complicată în condiţiile de astăzi, când presiunea marilor lanţuri comerciale este din ce în ce mai puternică.

De aceea noi, farmaciştii independenţi, am înfiinţat Ethica Distribuţie, o societate pe acţiuni a cărei scop este de a asigura o distribuţie de medicamente corectă, onestă şi transparentă pentru farmaciile independente!

Vino alături de noi în Ethica Distribuţie pentru a consolida o societate comercială făcută de noi, pentru noi!

 Am lansat sesiunea de subscriere de acțiuni, pentru cei care încă nu sunt acţionari la aceasta data. Dacă vrei să vii alături de noi, te rugăm să ne trimiţi declarația de aport de capital atașată pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și prin poștă pe adresa:

Brașov, B-dul Griviței nr. 107 bl. 14 sc. A ap. 1 jud. Brașov.

În urma hotărârii Consiliului de Administrație al S.C. Ethica Distribuție S.A.,  a termenului limită pentru depunerea aportului de capital si a actelor necesare acestei sesiuni este 31 august 2017.

Împărtășește-ne ideile tale

Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
Trimite aici