Știri

Citeste aici ultimele știri publicate

În data de 27 octombrie 2018, a avut loc la Brașov întâlnirea membrilor Asociației Farmaciilor Independente „Ethica” (AFIE). Prezenţi în număr mare, membrii AFIE au dezbătut timp de două zile viziunea și coeziunea grupului de farmacii, precum şi teme de actualitate pentru farmaciști, cum ar fi modificările legislative din domeniu sau recunoașterea formală a serviciilor farmaceutice furnizate către pacienți, care aduc un beneficiu real acestora și sănătății publice.

Întâlnirea nu s-a axat însă numai pe dezbateri, ci farmaciştii prezenţi au fost invitaţi să iasă din problematica farmaciei şi să treacă în zona de consolidare a echipei, prin activităţi de construire a unei culturi organizaţionale. Activităţile propuse au identificat principiile care stau la baza funcționării echipei și modurile în care fiecare dintre membri poate contribui la realizarea obiectivelor propuse. În încheierea exerciţiului, farmaciştii Ethica au demonstrat încă o dată că sunt o echipă puternică, etică și responsabilă.

Colegiul Farmaciștilor din România, împreună cu Federația Patronatelor Farmaceutice din România, au demarat un proces de consultare a farmaciștilor privind importanța recunoașterii formale a serviciilor farmaceutice în țara noastră și implementarea acestora în farmacii la nivel național.

Serviciile farmaceutice reprezintă o acțiune sau un asamblu de acțiuni efectuate de către farmacist, necesare pentru a garanta asistența farmaceutică a populației.

Exemple: asigurarea accesului la medicamente prin prepararea medicamentelor, eliberarea medicamentelor și oferirea de informații privind modul de utilizare a acestora, utilizarea rațională a medicamentelor, supravegherea modului de administrare a acestora, identificarea și evitarea efectelor adverse ale medicamentelor, precum și o serie de servicii specifice fiecărei boli sau unui grup populațional (gravide, vârstnici, femei aflate la menopauză, pacienți cronici).

Împărtășește-ne ideile tale

Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.
Informatii Accept Refuz