Știri

Citeste aici ultimele știri publicate

Într-un raport dat publicităţii în luna noiembrie de către Centrul European de Control al Bolilor (ECDC) în România se arată că, în ţara noastră, consumul total de antibiotice în medicina umană a scăzut cu 12% în 2017 faţă de anul 2015.

În condiţiile în care rezistenţa la antibiotice este o ameninţare reală, cu peste 700.000 de decese în fiecare an cauzate de infecţiile cu bacterii multirezistente, fiecare procent de scădere în consumul de antibiotice înseamnă un pas înainte spre controlul acestor tipuri de infecţii. Din numărul total de decese, 33 000 se raportează anual numai în Europa, iar România ocupă locul trei în topul ţărilor cu cele mai multe decese cauzate de infecţiile nocosomiale.

În acest număr am dorit să vă prezentăm câteva lucruri interesante legate de profesia de farmacist şi despre serviciile aduse de farmacişti comunităţii. Veţi afla care sunt serviciile pe care farmaciştii le pot face pentru dumneavoastră, cum să fiţi mai sănătoşi dacă aveţi aproape un specialist în domeniul medicamentului  sau care este rolul farmaciştilor în comunitate. 

Am dezbătut de asemenea şi problema publicităţii la suplimente alimentare şi diferenţele între medicamente şi suplimente alimentare. Şi pentru că fiecare lucru pe care îl facem este doar pentru sănătatea pacienţilor noştri, am trecut în revistă şi drepturile pacienţilor în România!

Citiţi noul număr din Ethica - Ghidul tău de sănătate pentru a fi mai informaţi şi a putea avea grijă în mod responsabil de sănătatea dumneavoastră!

Lectură plăcută!

Împărtășește-ne ideile tale

Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.
Informatii Accept Refuz