Știri

Citeste aici ultimele știri publicate

2 august 2018: Reprezentanți ai Colegiului Farmaciștilor din România și ai Federației Patronatelor Farmaceutice din România s-au întâlnit la Brașov pentru a iniția demersuri comune privind introducerea și recunoașterea serviciilor farmaceutice în România.

Având în vedere rolul esențial pe care farmacistul îl poate avea în vederea îmbunătățirii sănătății publice și individuale, cu intervenții directe în domeniul consilierii pacienților și prevenției și cu impact pozitiv din punct de vedere financiar și social asupra populației și statului, devine necesară reglementarea oficială a serviciilor furnizate de către farmaciști în țara noastră.

La întâlnire au participat Vicepreședinți ai Colegiului Farmaciștilor din România (CFR), reprezentanți naționali în autorități publice, Președinți ai Colegiilor Farmaciștilor teritoriale din Brașov, Galați și respectiv Călărași, Vicepreședinte ai Colegiului Farmaciștilor din județul Cluj, reprezentanți ai Colegiului Farmaciștilor Maramureș, precum și reprezentanți ai Federației Patronatelor Farmaceutice din România. Aceștia au discutat despre serviciile farmaceutice, pașii următori și strategia care trebuie implementată pentru ca acestea să fie recunoscute, precum și despre proiectele actuale profesionale cât și legislative.

Este necesar ca farmaciile să se înscrie în procesul de acrediatre al ANMCS?

NU! spune clar Legea farmaciei nr. 266/2008.

Farmacia este definită distinct ca unitate farmaceutică, care oferă servicii de asistență farmaceutică populației, nu servicii de asistență medicală. În acest moment farmacia nu se incadrează în categoria general stabilită de Legea 187/2017 de unitate sanitară din ambulatoriu, prin urmare nu putem să ne inregistrăm la ANMCS.

Oferim servicii de sănătate remunerate de către Casa Natională de Asigurări de Sănătate pentru care aceasta să poată solicita evaluarea calității de către ANMCS?

Împărtășește-ne ideile tale

Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.
Informatii Accept Refuz