Sfaturi

Cele mai noi sfaturi Ethica
  • Nu există nicio altă metodă de prevenţie mai eficientă şi rentabilă decât imunizarea cu ajutorul vaccinurilor?

Comunitatea internațională susţine şi subliniază mereu valoarea vaccinurilor și a imunizării pentru a preveni și a controla un număr mare de boli infecțioase și a unor boli cronice cauzate de agenți infecțioși.

  • Imunizarea previne în prezent între 2-3 milioane de decese în fiecare an?

Imunizarea previne decese în fiecare an în toate grupele de vârstă, prin prevenirea difteriei, tetanusului, tusei convulsive sau rujeolei. Alte 1,5 milioane de decese ar putea fi evitate dacă ar exista o acoperire globală mai bună a vaccinărilor.

  • Au fost înregistrate progrese importante în cercetarea și dezvoltarea vaccinurilor?

De exemplu, un nou vaccin împotriva febrei dengue a fost autorizat în mai multe țări, iar primul vaccin pentru protejarea copiilor împotriva malariei a fost demarat în trei țări africane în 2018.

  • Mortalitatea globală la rujeolă a scăzut cu 84%?

Decesele globale cauzate de rujeolă au scăzut cu 84%, de la 550000 de decese estimate în anul 2000 la 89780 în 2016. Activitățile de imunizare accelerată au avut un impact major asupra reducerii deceselor rujeolei. În 2016 regiunea Americii a fost declarată prima zonă în care s-a eradicat rujeola. Din păcate, în România, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a raportat că până la data de 5.10.2018 numărul total de cazuri confirmate cu este 15 379 din care 59 de decese. În perioada 01.10. – 05.10.2018 au fost raportate încă 12 cazuri nou confirmate în 5 județe şi în municipiul București.

  • Poliomielita este aproape eradicată?

În 2016, mai puțini copii au fost afectaţi de poliomielită decât în ​​orice alt an, iar virusul s-a limitat la câteva zone din Pakistan, Afganistan și Nigeria. Două dintre cele trei tulpini ale poliomielitei sălbatice par să fie eliminate, India și întreaga regiune a Asiei de Sud-Est din Asia de Sud a fost declarată fără poliomielită, iar focarele care au debutat în 2013-2014 în Orientul Mijlociu și Cornul Africii au fost oprite.

  • Vaccinurile servesc ca o primă apărare împotriva rezistenței antimicrobiene?

Vaccinurile pot ajuta la limitarea răspândirii rezistenței la antibiotice. Vaccinarea oamenilor și a animalelor este o modalitate foarte eficientă de a împiedica apariţia  infecţiilor și, ca urmare, poate preveni nevoia de antibiotice. Utilizarea mai bună a vaccinurilor existente și dezvoltarea de noi vaccinuri reprezintă modalități importante de combatere a rezistenței la antibiotice și de reducere a bolilor și de prevenire a deceselor.

Sursa: http://www.who.int/features/factfiles/immunization/en/

Împarte Unele Idei

Ai un sfat sau o idee pentru un articol? Spune-ne mai multe ..
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.