Sfaturi

Cele mai noi sfaturi Ethica

Farmaciştii pot ajuta la combaterea uneia dintre cele mai periculoase afecţiuni întâlnite în timpul verii: toxiinfecţia alimentară.

În sezonul grătarelor şi a picnicurilor în aer liber, este mai important ca oricând să fie urmărite o serie de măsuri de sigu­ranţă ali­mentară. Numărul toxiinfecţiilor alimentare creşte exponential în timpul verii şi, din păcate, se înregistrează şi numeroase decese.

Cei mai vulnerabili sunt copiii mici, femeile gravide, adulţii peste 65 de ani şi bolnavii cronici. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă bucuraţi de fiecare clipă a verii, fără ameninţarea îmbolnăvirilor cauzate de intoxicaţiile alimentare.

Spălați frecvent mâinile și suprafețele – Spălaţi mâinile cu săpun și apă timp de cel puțin 20 de secunde înainte, în timpul și după prepararea alimentelor. Atenţie deosebită mai ales în cazul manipulării ouălor, cărnii crude, fructelor de mare. Suprafețele și ustensilele trebuie spălate după fiecare utilizare, pentru a preveni răspândirea bacteriilor în bucătărie.

Separaţi alimentele - Pentru a evita contaminarea încrucișată, este impor­tant să păstrați carnea, fructele de mare și ouăle separate de toate celelalte alimente din frigider.

Gătiţi bine alimentele - Bacteriile care provoacă boala alimentară se înmulțesc cel mai repede în „zona periculoasă” între 5 şi 60 de grade Celsius. Este important să gătiţi mâncarea suficient pentru a distruge toate aceste bacterii.

Păstraţi corect alimentele – Verificaţi tabelul de mai jos pentru a vedea cum puteţi păstra în siguranţă alimentele.

Împarte Unele Idei

Ai un sfat sau o idee pentru un articol? Spune-ne mai multe ..
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.