Sfaturi

Cele mai noi sfaturi Ethica

Mit 1: Nu li s-a demonstrat eficacitatea

Adevăr: Utilizarea pe scară largă a vaccinurilor de la mijlocul anilor 1900 aproape a eliminat boli precum variola, rujeola și poliomielita.

Mit 2: Cauzează boala

Adevăr: Vaccinurile conțin virusuri moarte sau slăbite. Expunerea la acestea ajută organismul să recunoască și să producă anticorpi pentru a proteja din nou împotriva bolii. Noi tehnologii de realizare a vaccinurilor folosesc doar anumite ”informații” din virus.


Mit 3: Dacă se vaccinează ceilalți, eu nu trebuie să mă vaccinez

Adevăr: Imunitatea de turmă reduce riscul de infectare. Dar dacă mulți oameni aleg să nu se vaccineze, imunitatea de turmă scade și lasă vulnerabile mai ales acele persoane care suferă de anumite condiții de sănătate și nu pot fi vaccinate. În cele din urmă crește riscul pentru întreaga populație nevaccinată.

Mit 4: Cauzează autism

Adevăr: Nu există niciun studiu științific credibil care să facă legătura între vaccinuri și autism. Nici unul.


Mit 5: Este riscant să te vaccinezi

Adevăr: Bolile prevenite prin vaccinare pot avea consecințe serioase, chiar moartea. Riscul unui efect advers în urma vaccinării este infinit mai mic decât în urma bolii.

Împarte Unele Idei

Ai un sfat sau o idee pentru un articol? Spune-ne mai multe ..
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.