Sfaturi

Cele mai noi sfaturi Ethica

Sunt destule persoane care dezvoltă alergii sezoniere în perioada primăverii cauzate în special de polenul plantelor şi/sau de praf. Cele mai întâlnite simptome sunt: strănuturi repetate,rinite şi congestia căilor aeriene superioare (curge nasul), ochi roşii şi lăcrimare excesivă.
Mecanismul de declanşare a alergiilor constă într-o reacţie imună exagerată la unele substanţe inofensive pe care organismul le interpretează drept periculoase. Practic se declanşază o “luptă” de apărare în cursul căreia se eliberează în sânge agenţi chimici ce produc simptomele alergiei.
Cea mai bună metodă de prevenţie este evitarea factorilor declanşatori ai alergiei, ceea ce nu este deloc uşor de făcut în cazul alergiilor la polen şi praf. De aceea recomandarea este să evitaţi pe cât posibil contactul cu sursele de polen în această perioadă, dar şi să evitaţi alţi factori agresivi asupra sistemului respirator: fum de ţigară, praf, poluare intensă, acarieni, părul de animale.

Tratamentul medicamentos trebuie prescris de către medic sau, în cazul unor medicamente fără prescripţie, poate fi indicat de către farmacist şi constă cel mai adesea in administrarea unui antihistaminic.

Alte sfaturi care vă pot fi utile:

  • Mineralele, in special calciul si magneziul, prin relaxarea sistemului nervos ajută la eliminarea stresului organismului supus reacţiilor alergice.
  • Consumaţi cantităţi mari de vitamina C .
  • Vitaminele pot avea un rol complex: ajută în lupta cu infecţiile ce pot apărea in aparatul respirator afectat de alergii. Seleniul, vitamina E, carotenoizii, vitamina A, Zincul sunt atât antioxidanţi dar şi imunostimulatori ajutând organismul în refacerea resurselor de imunitate dar şi la vindecarea mucoaselor afectate. Acidul pantotenic (vitamina B5) ajută la funcţionarea corectă a glandelor suprarenale şi astfel la producerea cortizonului, antiinflamator natural redutabil.
  • Uleiul de peşte sau uleiul de in reprezintă surse bogate de Omega 3, care apără organismul contra inflamaţiilor provoate de alergie.
  • Unele plante şi preparate din plante pot fi adevărate capcane pentru că pot conţine sunbstanţe care sunt ele însele factori alergeni!

 

 

Împarte Unele Idei

Ai un sfat sau o idee pentru un articol? Spune-ne mai multe ..
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.
Informatii Accept Refuz