Sfaturi

Cele mai noi sfaturi Ethica

Deoarece ne aflăm în plin sezon estival iar concediul este principala ocupaţie, farmaciştii din cadrul ETHICA, Grupul Farmaciilor Independente doresc să vină în sprijinul dumneavoastră cu  sfaturi referitoare la ce medicamente sunt indicate,, mai ales dacă intenţionaţi să călătoriţi în zone mai izolate  unde nu aveţi acces la farmacii sau unităţi medicale.

Sfaturi de urmat:

-O afecţiune frecventă este diareea călătorului aceasta poate fi uşor tratată cu ajutorul unor medicamente disponibile fără reţetă (OTC) cum ar fi : furazolidona,  chlorquinaldol, probiotice. Pe lângă acestea se recomandă o hidratare corespunzătoare şi regim alimentar

-Pentru combaterea deshidratării apărute în urma vomei, diareei sau expunerii excesive la căldură se folosesc săruri de rehidratare în combinaţie cu un consum ridicat de lichide.

-Febra de orice cauză se combate eficient atât la adulţi dar şi la copii cu medicamente OTC pe bază de paracetamol, ibuprofen şi aspirină aceasta din urmă se recomandă doar la adulţi .

-Durerile acute, apărute din diferite motive se tratează cu medicamente OTC pe bază de ibuprofen, paracetamol, aspirină.

-Entorsele, inflamaţiile sau vânătăile minore apărute în urma unor accidentări se pot trata cu produse OTC cu aplicaţie locală (unguente, geluri, creme) care conţin diclofenac, heparină, extract de castan, spânz

-Reacţiile alergice locale se pot ameliora cu ajutorul produselot OTC cu mentol, antihistaminice ca  dimetindenum (FENISTIL gel). Dacă reacţia  este mai serioasă, şi este imposibilă ajungerea la o unitate medicală, pe lângă tratamentul local se recomandă administrarea de calciu si vitamina C.

-Pentru tratarea arsurilor,tăieturilor, juliturilor, zgârieturilor, minore dar care prezintă sângerări este bine să aveţi cu dumneavoastră produse dezinfectante ca apa oxigenată, rivanol şi produse pentru protejarea zonelor afectate (plasturi autoadezivi sterili, comprese sterile, feşi, benzi adezive). Prevenirea infectării acestor plăgi se face prin folosirea diferitelor produse cu aplicare locală (creme, unguente,pulberi) care conţin antibiotic sau alte substanţe cu proprietăţi dezinfectante.

Nu uitaţi să cereţi întotdeauna sfatul farmacistului care vă cunoaşte pentru a afla care este cea mai bună soluţie pentru dumnevoastră şi întreaga familie.

 

Împarte Unele Idei

Ai un sfat sau o idee pentru un articol? Spune-ne mai multe ..
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.
Informatii Accept Refuz