Sfaturi

Cele mai noi sfaturi Ethica

După cum ne sugerează şi numele „ Diareea Călătorului” este o afecţiune digestivă care apare pe parcursul călătoriilor mai lungi unde suntem expuşi consumului de apă şi alimente din surse nesigure şi necontrolate.

Astfel, dacă vizităm zone din America Latină, Asia, Orientul Mijlociu, Africa precum şi unele ţări din Europa de Est, state  în care obiceiurile alimentare sunt diferite iar standardele sanitare sunt mai precare creşte riscul de a suferi de această afecţiune.

Pentru a respecta proverbul „ Mai bine să previi decât să tratezi”, iată câteva sfaturi utile pentru a prevenii această formă de diaree:

• Spală-te pe mâini des şi întotdeauna înainte de a mânca

• Nu mânca într-nu local care arată murdar

• Asigură-te că mîncarea este bine gătită

• Mănîncă fructe şi legume crude doar dacă le poţi decoji pe loc

• Consumă doar apă îmbuteliată

Cauza care duce la apariţia diareei călătorului este indigestia de alimente sau apă contaminate cu microorganisme infecţioase( bacterii, paraziţi, viruşi). Escherichia coli sau E.coli este bacteria care reprezintă cauza cea mai frecventă.

Simptomele prin care recunoaştem această afecţiune sunt durerea şi crampele abdominale precum şi apariţia unu număr mare de scaune moi sau apoase.

Deoarece în cele mai multe cazuri diareea călătorului se rezolvă de la sine este forte important ca, pe parcursul evouţiei sale să ne REHIDRATĂM. Prin scaunele frecvente şi apoase organismul pierde multă apă şi electroliţi. Deshidratarea este periculoasă în special la copii, vârstnici şi persoanele cu o imunitate scăzută. Semnele deshidratării sunt: senzaţia intensă de sete, gura uscată, producerea unei cantiăţi reduse de urină de culoare galben-portocalie, stare de moleşeală exremă, putând să se ajungă până la leşin.

O REHIDRATARE  eficientă se realizează cu ajutorul sărurilor de rehidratare special concepute pentru a restabili echilibrul hidroelectrolitic al organismului, acestea se găsesc în farmacii.

Apariţia de sânge, mucus în scaunul diareic şi/sau a febrei indică o agravare, moment în care se recomandă apelarea la o unitate medicală. Deoarece nu întotdeauna este posibil accesul la îngrijire medicală este bine să aveţi în bagaj produse ca: furazolidona, saprosanul sau generice. Aceestea sunt medicamente OTC (care nu necesită reţetă) cu efect  antibacterian, foarte eficiente în combaterea formelor severe ale diareei călătorului.

Nu uitaţi să cereţi întotdeauna sfatul farmacistului cu pivire la modul de administrare al medicamentelor sau pentru a găsii cea mai bună soluţie pentru dumneavoastră.

Împarte Unele Idei

Ai un sfat sau o idee pentru un articol? Spune-ne mai multe ..
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.
Informatii Accept Refuz