Sfaturi

Cele mai noi sfaturi Ethica

Astenia nu este o boală în sine, ci un simptom, o stare generală caracterizată prin disconfort fizic sau psihic, o stare de letargie, slăbiciune, chiar tristeţe neexplicată, lipsa puterii de concentrare.

  Deşi timpul devine mai prietenos şi zilele mai lungi, totuşi se întâmplă ca destule persoane să acuze astfel de simptome în această perioadă. Şi iată de ce: organismul suferă după trecerea iernii şi o dietă mai săracă în vitamine, adaptându-se la zile mai lungi şi mai multă luminozitate, la temperaturi mai ridicate. O serie de studii arată şi o modificare hormonală care poate duce la această senzaţie de oboseală cronică. 

Sfaturi

  • Consumaţi fructe şi legume proaspete ori de câte ori aveți ocazia, sau suplimentați alimentația cu vitamine și minerale. Importante sunt vitaminele B și C, dar şi Magneziul. 

  • Când vremea este bună, petreceţi timp în aer liber. Bucuraţi-vă de lumina naturală.

  • Faceţi mişcare. Exerciţiile fizice, mai ales în aer liber, sunt un real ajutor în cazul asteniei şi depresiei.

  • Relaxaţi-vă ascultând muzică sau desfășurând alte activităţi plăcute. 

  • Odihniţi-vă suficient. Puteţi folosi ceaiuri şi suplimente alimentare care să vă ajute să vă relaxaţi. Aromoterapia este o bună alegere, dar trebuie evitată de către persoanele astmatice, femei însărcinate, persoane care au alergii la substanţele respective, iar copiii sub 2 ani trebuie feriţi de uleiurile volatile (folosiţi uleiuri esenţiale, nu parfumuri de sinteză!).

Acordaţi atenţie sănătăţii dumneavoastră pentru a vă bucura de o primăvară lipsită de griji!

Împarte Unele Idei

Ai un sfat sau o idee pentru un articol? Spune-ne mai multe ..
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.
Informatii Accept Refuz