Sfaturi

Cele mai noi sfaturi Ethica

Ce e în cămară și dulapuri determină alegerile pe care le faci zilnic pentru a sprijini sănătatea personală. Stocul din cămară și frigider cu ingrediente holistice înseamnă că sunteți întotdeauna pregătit pentru a crea mese nutritive dense, echilibrate, care va alimenta și hrăni corpul dumneavoastră din interior spre exterior. 
Iată câteva dintre ingredientele mele pentru început!

Măsline + Ulei de măsline extra virgin
Măslinele sunt cele mai sănătoase fructe din jurul nostru. Aportul lor antioxidant, antiviral, antibacterian, antiinflamator, cu proprietăți antifungice pot trata un număr mare de boli, inclusiv boli de inima, mai multe tipuri de cancer, candidoza, infecții fungice, virusul gripei, și infecții. Uleiul de măsline este, de asemenea, o sursă bogată de vitamine A și E, care protejază pielea de radicalii liberi.

Ulei de cocos
Uleiul de cocos are proprietăți imunostimulatoare și este antiviral, antimicrobian, și antifungic. Deși este o grăsime saturată, acizii grași cu lanț mediu sunt ușor asimi­lați prin intestinul subțire. Acest lucru înseamnă că furnizează energie mai repede decât orice altă grăsime.

Ghee
Ghee este untul clarificat, care a fost fo­lo­­sit din cele mai vechi timpuri pentru vin­decare profundă a organismelor epui­zate. Este bogat în vitamine liposolubile și este o alternativă perfectă pentru cei cu alergii la lapte. Este cunoscut pentru îmbunătățirea digestiei și reducerea infla­ma­ției. Ghee are, de asemenea, un punct de fum mare, deci poate fi folosit la prăjit. 

Oțet de mere
De preferat pentru a face sosuri și pen­tru salate, este la fel de benefic cu apă în fiecare dimineață pentru a ajuta la crearea unui mediu alcalin în organism. De asemenea, este cunoscut pentru a sprijini digestia.

Sare de mare Himalaya
Această sare roz conține 84 de minerale și alți compuși bio importanți de care organismul are nevoie pentru a promova un pH sănătos. Aceasta sprijină, echilibrul zahărului din sânge și îmbunătățește somnul. Sare nu este la fel de sărată ca sare minerală a oceanului și nu a fost deposedată de nutrienții săi, fiind o completare perfectă pentru o masă echilibrată.

Nectar de nucă de cocos 
Un zahăr natural derivat direct din seva florii arborelui de nucă de cocos. Are un indicele glicemic scăzut și pune mai puțin stres asupra pancreasului decat nectarul de agave. Nectarul de nucă de cocos este bogat în minerale de magneziu, potasiu și zinc precum si în vitaminele B și C are un gust delicios, asemănător caramelului.

Miere crudă
Deși mierea are un indicele glicemic mare, mierea brută (a nu se confunda cu mierea prelucrată) este încărcată cu substanțe nutritive, miere de albine brută este bogată în antioxidanți, fitonutrienți și enzime. Ea are, de asemenea, proprietăți antiseptice, antibiotice și anti-microbiene. Aceste proprietăți reduc inflamația în timp ce promovează procesele naturale de vindecare a organismului. Mierea locală conține, de asemenea, polenuri, care acționează ca un antidot pentru alergii sezoniere.

Migdale crude, organice
Migdalele sunt o mare sursa de vitamina E și a multor vitamine B. În special vitamina B2, care ajută la producerea de hormoni anti-stres, inclusiv serotonina. Migdalele conțin și magneziu, care ajută la activarea enzimelor necesare pentru producerea de energie în organism.

Semințe de dovleac
Semințele de dovleac sunt bogate in vitamine B, vitamina E, zinc și acizi grași e­sențiali. Pentru bărbați, aceste semințe ajută la susținerea sănătății prostatei datorită nivelului lor ridicat de zinc. La femei, aceste semințe bogate in substanțe nutritive ajuta la construirea hormonilor sexuali și creșterea secreției de fluide sexuale. De asemenea, ele ajută la elimi­narea corpului de paraziți.

Ghimbir
Ghimbirul ajuta la ameliorarea indigestie, crampelor cauzate de gaze, și a crampelor de stomac prin creșterea producției de fluide digestive si saliva. Ghimbirul protejează de asemenea împotriva răceli­lor, gripei și guturaiului, ceea ce face din acesta un remediu fantastic de stimularea sistemului imunitar.  

Curcuma
Curcuma este un puternic anti-inflamator. Este cunoscută pentru reducerea inflamației și ameliorarea simptomelor de osteoartrită și artrita reumatoidă. Curcuma îmbunătățește, de asemenea, tenul pielii, aducând nutrienți la nivelul pielii.

Scorţişoara
Acest condiment dulce natural se gă­seș­te în coaja interioară a arborelui de scorțișoară. Are proprietăți anti-microbiene și anti-bacteriene și este, de asemenea, o mare sursă de calciu, fibre, magneziu, fier și antioxidanți. de asemenea, poate controla în mod eficient nivelurile de glucoza din sânge. Adaugă puțină scorțișoară în băutura dvs. de dimineață pentru a menține glicemia stabilă.

Busuiocul Sfânt
Busuiocul Sfânt este o plantă ce adesea era folosită la ceai. Este un adaptogen, ceea ce înseamnă că nu afectează în mod direct starea ta de spirit, dar ajută corpul tău să răspundă la stres, anxietate, traume, și depresie prin normalizarea nivelului de neuro-transmițători în creier. Busuiocul Sfânt conține și alți compuși terapeutici, cum ar fi acidul rozmarinic, care are proprietăți anti-inflamatorii și poate ajuta la reducerea inflamarii glandelor suprarenale. Busuiocul Sfânt are de asemenea proprietăți antioxidante puternice, care protejază organismul de daunele radicali liberi asociate cu stresul.

Ovăz
Ovăzul estet bogat în proteine, în special, triptofan. Triptofanul este un aminoacid esențial care în prezența vitaminei B6 și a magneziului, este responsabil pentru producerea de serotonina. Ovăz-ul este bogat în fibre, oferind senzația de sațietate fără a aduce caloriile în plus. De asemenea, ajută la reducerea nivelurilor de coleste­rol și sunt foarte bune pentru sănătatea digestivă. 

Orez brun
Bogat în vitamina B, fibre si proteine orezul brun este o opțiune mult mai bună decât orezul alb golit de nutrienți, orezul brun este, de asemenea, o mare sursă de magneziu și seleniu ambele susțin sănătatea colonului și repararea ADN-ului, în timp ce nivelurile ridicate de mangan oferă protecție și producție de energie antioxidativă. 

Leguminoase uscate
Legumele sunt cele mai ușor de stocat în cămară, acestea sunt bogate în proteine ​​și fibre, care, atunci când sunt combinate cu boabe, devin o proteină completă. Înmuierea leguminoaselor peste noapte le face să fie mai ușor de digerat. 

Matcha
Selectat din cele mai proaspete frunze tinere ale plantei de ceai verde ce vor fi măcinate, Matcha este plin de antioxidanți ce ajută la protejarea celulelor. Este un stimulent puternic, fără a ridica adrenalina, la fel ca multe alte băuturi cofeinizate. Aceasta ajută la detoxifierea organismului, creste energia, vă ajută să vă păstrați calmul și senzație de imunitate crescută. 

Mentă
Menta are proprietăți anti-spasmodice și antiseptice și acționează ca un tonic nervos face să se relaxeze sistemul nervos central. Menta scade inflamația, îmbunătățește digestia și reduce balonarea.

Muşeţel
Efectele calmante ale Mușețelului nu numai ajută la combaterea insomniei, dar chiar și în doze mici, poate ajuta la atenuarea anxietății. Mușețelul conține antioxidanți, are proprietăți antiinfla­matorii și antiseptice care reduc inflamația pielii și iritanți, cum ar fi acnee, erupții cutanate, psoriazis și eczeme.

Ceai verde
Ceaiul verde are concentrații ridicate de epigallocatechin galat (EGCG), care provine dintr-o clasă de fitochimicale. Acești polifenoli sunt numiți catechine, iar ei dau ceaiului verde gust ușor amar. De fapt, EGCG pare a fi cel mai puternic dintre toate catechinele, cu o tărie antioxidantă estimată a fi de la 25 la 100 de ori mai puternică decât a vitaminelor C și E, cu puternice beneficii anti-îmbătrânire, promovând o piele strălucitoare.

Semințe de cânepă
Semințele de cânepă sunt considerate a fi un echilibru perfect de acizi grași esen­țiali, care sunt cruciali pentru funcționarea creierului, buna sănătate a inimii si a funcției digestive. Ele sunt o sursă bogată de fibre insolubile, ajutând pentru a curăța și lubrifia tractul digestiv. Semințele de cânepă sunt bogate în proteine ​​pe bază de plante, inclusiv toți cei nouă aminoacizi esențiali și sunt una dintre cele mai mari surse de acid gamma-linolenic (GLA), un acid gras esențial, care joacă un rol cheie în reducerea inflamației.

Polen de albine
O proteină completă, plină de vitamine B, ajută la stimularea sistemului imunitar, și ajută la reducerea simptomelor alergice sezoniere.

Nutriționist Gheorghe Blaj - Josephine Clinique

 

Împarte Unele Idei

Ai un sfat sau o idee pentru un articol? Spune-ne mai multe ..
Trimite aici