Sfaturi

Cele mai noi sfaturi Ethica

IGIENA CORPULUI

Apa şi săpunul natural sunt esenţiale pentru a menţine o igienă corporală normală şi pentru a menţine pielea curată. Medicii dermatologi recomandă ca baia sau duşul să fie făcute de 2-3 ori pe săptămână. Este recomandată deprinderea timpurie a copiilor cu o igienă corporală corectă. Igiena corporală trebuie tratată diferit în funcție de genul de activitate prestată și de vârstă: sportivii sau persoanele care prestează activităţi fizice intense să se spele la finalul activităţilor respective, iar persoanele vârstnice, dat fiind faptul că pielea își pierde din elasticitate și se subțiază, vor acorda o atenție mai mare hidratării pielii, folosind eventual săpunuri speciale. Pentru o curaţare mai profundă a pielii se pot folosi bureţi de baie neabrazivi. Această metodă de curaţare prezintă şi avantajul îmbunătăţirii microcirculaţiei şi al îndepărtării celulelor moarte.

După ce corpul a fost spălat – săpunit bine şi clătit – uscarea se va face prin tamponare cu un prosop curat. Prosopul şi săpunul solid folosit trebuie să fie personale. Aceeaşi regulă este valabilă şi pentru lenjeria de corp şi cea de pat. După fiecare baie sau duş se vor îmbrăca haine curate.


IGIENA MĂINILOR

Spălarea mâinilor este cea mai bună strategie de luptă în fața infecţiilor.

Pentru a menține sănătatea voastră și a membrilor familiei voastre (în special a copiilor) aplicați aceste reguli simple de igienă a mâinii:

Pasul 1. Umeziți măinile

Pasul 2. Aplicați săpun

Pasul 3. Frecați energic mâinile cel puțin 15 secunde.

Pasul 4. Spălați bine dosul mâini, între degete, încheieturile.

Pasul 5. Clătiți bine sub jet de apă.

Pasul 6.  Uscați mâinile cu un prosop curat


IGIENA PĂRULUI

Igiena scalpului este foarte importantă pentru că de ea depinde atât sănătatea cât şi frumuseţea părului nostru. Prin spălarea pielii capului se înlătură celulele moarte, toxinele, bacteriile - produse chimice care pot crea un mediu favorizant pentru dezvoltarea unor boli. Spălarea părului înlătură sebumul şi transpiraţia în exces precum şi substanţele nedorite (praf, substanţe chimice, celule moarte).

Pentru o iginenă corectă trebuie să învăţăm câţiva paşi simpli pentru îngrijirea părului:

  • Spălatul părului cu şampon şi nu cu săpun.
  • Pieptănarea de cel puţin două ori pe zi (dimineaţa şi seara). Aceasta se face dinspre rădăcină spre vârfuri. Pentru păr lung şi rebel se poate folosi balsam sau cremă pentru o pieptănare mai uşoară.
  • Vizita la frizerie – părul trebuie tuns cu regularitate, chiar dacă este lung - vârfurile tocite vor duce la despicarea firului de păr.

Cât de des să ne spălăm pe păr?

Părul trebuie îngrijit în funcţie de vârstă, tipul scalpului (gras, uscat, sensibil) şi tipul de activitate.

  • Spălare la 2 zile în următoarele condiţii: Păr gras - Persoană activă: practică sporturi, jocuri în aer liber şi înotul
  • Spălare la 5 – 7 zile în următoarele condiţii: Păr normal
  • Spălare la 7 - 10 zile în următoarele condiţii: Păr uscat, păr ondulat şi creţ

IGIENA ORALĂ

Regulile periajului corect

  • Un periaj corect durează cel puţin două minute!
  • Folosim o periuță destul de mică pentru a ajunge  până la dinții din spate.
  • Periuța se poziționează la 45º  față de suprafața  periată.
  • Ne spălăm pe dinți cel puțin de 2 ori pe zi :  dimineața, înainte de masă și seara înainte de culcare.

Periuţa de dinţi trebuie schimbată când începe să se uzeze, cel puţin o dată la trei luni.  De reţinut că  este indicat să vă schimbaţi periuţa de dinţi după ce aţi suferit de o răceală, pentru că periuţa acumulează  bacteriile şi se poate produce o reinfectare.

O dată pe an este necesar consultul medicului  dentist pentru a verifica starea de sănătate a danturii și pentru a primi sfaturile cele mai potrivite pentru noi.

Împarte Unele Idei

Ai un sfat sau o idee pentru un articol? Spune-ne mai multe ..
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.
Informatii Accept Refuz