Sfaturi

Cele mai noi sfaturi Ethica

A început școala și copiii merg fizic la școală după o perioadă lungă în care calculatorul a fost singura cale de interacțiune cu profesorii și ceilalți elevi. Pentru a evita o creștere bruscă a cazurilor de coronavirus cauzate de începerea școlii, elevii și profesorii trebuie să învețe să aplice cu strictețe regulile de igienă și protecție. 

Din păcate, din ce în ce mai mulți copii sunt spitalizați cu COVID-19, iar noua variantă Delta, mult mai contagioasă, ridică motive de îngrijorare pentru părinți.
Deși, în general, copiii au simptome COVID-19 mai ușoare decât adulții, faptul că puține studii au investigat modul în care boala afectează copii înseamnă că încă sunt multe întrebări la care încă nu avem răspuns. De aceea, copiii trebuie învățați ce înseamnă boala, care sunt riscurile și, mai ales, cum să se ferească de infectarea cu COVID-19.

Conform unui ordin de ministru recent aprobat, a fost extinsă grupa de vârstă pentru vaccinarea gratuită anti-HPV, astfel încât să fie incluse fetele cu vârsta între 14 – 18 ani. Până acum, vaccinarea se rea­liza gratuit doar pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 şi 14 ani.

Aflați câteva informații prețioase despre tratamentul cu anticoagulante orale, în special în situațiile cotidiene, care pun adesea în dificultate pacienții ce urmează un astfel de tratament.

Vizita la medic, medic dentist sau la farmacie

Informați orice medic, pe care îl consultați pentru un serviciu medical, că urmați tratament anticoagulant. Este necesară prudență la asocierea anticoagulantelor orale cu alte medicamente deoarece pot mări considerabil sau diminua, în mod nevoit, activitatea anticoagulantelor orale. Consecința poate fi sângerare abundentă sau risc de formare a cheagurilor de sânge.

Gestionarea corectă a tratamentului anticoagulant presupune efectuarea de analize de sânge și atenție în asocierile medicamentoase.

Primul pas pentru determinarea tratamentului corect anticoagulant este efectuarea testelor de sânge, a INR-ului. Medicul stabilește doza de acenocumarol prin testarea sângelui. Acest test special se numește timpul de protrombină sau INR, de la denumirea în limba engleză - International Normalized Ratio.

Anticoagulantele reprezintă o clasă de medicamente care se administrează pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge și a evita consecințele grave ale acestora asupra sănătății organismului.

Anticoagulantele, după cum le spune și numele, sunt acele medicamente care înlesnesc coagularea sângelui - substanțe anti-coagulare. Cu toate că sunt numite frecvent de către pacienți medicamente care subțiază sângele, de fapt, anticoagulantele nu au acest efect, ci modifică doar timpul până la coagularea sângelui. Administrarea lor este necesară pentru a preveni sau trata trombii prezenți în vene, artere, plămâni sau inimă.
Medicamentele anticoagulante se pot administra injectabil (cum sunt heparina și derivații săi) sau per os, acestea din urmă fiind numite anticoagulante orale. Asupra celor orale ne vom concentra atenția în rândurile următoare, deoarece reprezintă tratamentul administrat de pacienți la domiciliu, sub monitorizarea periodică a medicului și a farmacistului.

Israelul se luptă încă din iunie cu una dintre cele mai mari rate de infectare COVID-19, varianta Delta. În încercarea de a încetini creșterea cazurilor de COVID-19, Israelul a început vaccinarea cu a treia doză de vaccin Pfizer, aproape 1,5 milioane de oameni din 9,3 milioane de locuitori ai țării primind deja al doilea rapel. 

Împarte Unele Idei

Ai un sfat sau o idee pentru un articol? Spune-ne mai multe ..
Trimite aici
Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.