Parteneriate

Parteneriatele ştiinţifice ne ajută să avem întotdeuna acces la cele mai noi şi mai sigure informaţii privind administrarea medicamentelor.

CCIM şi ETHICA împreună pentru sănătatea pacienţilor

Ca farmacişti ne dorim ca pacienţii noştri să fie cât mai sănătoşi şi pentru acest lucru este nevoie să fie informaţi corect despre utilizarea raţională şi în siguranță a medicamentelor. Acest obiectiv este împărtăşit de ETHICA şi de Centrul de Cercetări privind Informarea asupra Medicamentului (CCIM) şi de aceea cu toţii ne dorim să informăm continuu pacienţii despre siguranţa medicamentelor, durata optimă a terapiei şi interacţiunile posibile dintre medicamente. Farmaciştii ETHICA beneficiază în urma parteneriatului ştiinţific cu CCIM de informaţii actuale din domeniul farmacoterapiei şi farmacovigilenţei şi de informaţii ştiinţifice obiective despre medicamentele autorizate. CCIM vine în sprijinul profesioniştilor din domeniul sănătăţii în scopul optimizării terapiei, contribuind astfel la îmbunatăţirea calităţii asistenţei medicale. Centrul de Cercetări privind Informarea asupra Medicamentului (CCIM), a fost înfiinţat în 2004 în cadrul Universității de Farmacie și Medicină ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca și este un centru regional de informare despre medicament şi terapiile medicamentoase, serviciu destinat profesioniştilor din domeniul sănătăţii. Activitatea centrului include elaborarea de răspunsuri la întrebările adresate de către medici şi farmacişti, diseminarea de noi informaţii apărute în literatura de specialitate privind terapia medicamentoasă, monitorizarea şi evaluarea reacţiilor adverse şi a interacţiunilor medicamentoase în practica clinică.

 • Spre website-ul CCIM
 • ARFC şi ETHICA, împreună pentru informare corectă

  Asociaţia Română a Farmaciştilor Clinicieni este partener ştiinţific ETHICA şi este alături de noi pas cu pas pentru a ne ajuta să transmitem pacienţilor noştri informaţii corecte şi necesare! Noi, cei de la ETHICA, credem că rolul farmacistului este unul extrem de important pentru starea de sănătate a românilor.
  Sfaturile profesionale privind administrarea medicamentelor sunt oferite de toţi membrii ETHICA şi, în plus, credem că este foarte important ca pacienţii să fie informaţi în ceea ce priveşte prevenţia bolilor, importanţa tratamentelor medicale şi relaţia corectă medic-pacient-farmacist. Aici intervin specialiştii ARFC care ne dau o mână profesionistă de ajutor.
  Multe din articolele revistei ETHICA, precum şi unele de pe site-ul ETHICA sunt atent supervizate de specialiştii ARFC, astfel încât să aveţi la dispoziţie întotdeauna informaţii corecte, valoroase şi utile. Asociaţia Română a Farmaciştilor Clinicieni este organizaţie non-profit ce are ca scop promovarea, reprezentarea intereselor și dezvoltarea profesiei de farmacist clinician, specialist care asigură utilizarea rațională a medicamentelor și a altor produse de sănătate, prin practică, educare, cercetare și colaborarea cu specialiști din domeniul asistenței de sănătate, în scopul menținerii și îmbunătățirii stării de sănătate și creșterii calității vieții pacienților și a populației în general.

 • Spre website-ul ARFC
 • Împărtășește-ne ideile tale

  Scrie-ne aici ce vrei sa citesti pe site-ul Farmacia-Ethica.ro!
  Trimite aici
  Site-ul nostru foloseste cookie-uri pentru optimizarea continutului. Continuarea navigarii constituie acceptul dumneavoastra ca pagina noastra web sa poata seta fisiere de tip cookie in browserul dumneavoastra.